Arad: Complexul Muzeal se rebranduiește la 125 de ani cu ajutorul localnicilor. Unde găsiți chestionarul cu viitorul muzeului

Complexul Muzeal Arad îşi relansează imaginea şi activitatea, iar pentru procesul de rebranding cere ajutorul arădenilor. Muzeul a lansat deja un chestionar prin care oamenii pot să-și expună propria lor viziune față de Muzeu.

„Muzeul nostru a crescut, s-a îmbogăţit şi s-a transformat de-a lungul celor 125 de ani de existenţă. Este timpul pentru o schimbare, un rebranding al imaginii noastre, care să reflecte ceea ce suntem astăzi şi misiunea noastră pentru viitor în comunitatea arădeană”, se arată în cuprinsul chestionarului, dupăcare oamenii sunt rugaţi să răspundă mai multor întrebări.

Cei care răspund chestionarului trebuie să acorde o notă cuprinsă între 1 şi 5 pentru a cercetarea ştiinţifică a patrimoniului cultural arădean, pentru expoziţiile organizate, pentru publicarea de cărţi de specialitate sau broşuri de popularizare sau pentru educarea publicului tânăr prin proiecte de pedagogie muzeală.

Oamenii mai sunt întreaţi pe care dintre cele 9 secţii ale muzeului o consideră ca fiind cea mai ofertantă pentru public, dar şi care ar dori să fie următorul proiect expoziţional dezvoltat decătre Complexul Muzeal Arad… aici sunt propunse următoarele variante: Muzeul Cofetăriei, Muzeul tehnicii și transportului, Muzeul tramvaiului ”Săgeata Verde”, Muzeul sportului arădean sau Muzeu de etno-arheologie – în aer liber.

La alte puncte, oamenii sunt întrebaţi cum consideră că ar trebui să se implice muzeul în viaţa comunităţii arădene, ce elemente de identitate ar trebui să fie evidenţiate în viitorul logo al muzeului sau cât de familiarizaţi sunt cu activitatea culturală a Complexului Muzeal Arad.

Ultima întrebare viezază sursele de informare ale oamenilor privind activitatea Muzeului.

Chestionarul este disponibil și în varianta tipărită la sediul muzeului, se poate completa pe site-ul muzeului http://www.museumarad.ro/ sau pe pagina de facebook a muzeului  https://www.facebook.com/events/329428401140513/

Chestionarul este deschis publicului până în data de 30 septembrie.

În acest an se împlinesc 125 de ani de la înființarea Complexului Muzeal Arad.