Arad: Conferința „File din viața cotidiană a Aradului în cadrul României Mari”, joi, la Biblioteca din Arad

Conferința „File din viața cotidiană a Aradului în cadrul României Mari” va fi prezentată, joi, la Biblioteca Județeană A.D. Xenopol din Arad, decătre Prof.univ.dr.habil Corineliu Pădurean, de la Univeristatea „Aurel Vlaicu“.

Imagine

„Anul trecut am sărbătorit 100 de ani de la Marea Unire. Anul acesta, în luna mai, la Arad s-a sărbătorit împlinirea a 100 de ani de la instalarea administrației românești în aceasată parte a țării și 100 de ani de când Aradul a început să funcționeze în România Mare. România Mare a rezistat 20 de ani, din păcate. Cei care au realizat Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 nu credeau că opera lor va avea o viață atât de scurtă, deorecere relațiile internaționale din acea vreme au fost de așa natură încât ne-au hotărât soarta. Uneori în bine, alteori în rău. Prin aceste conferințe încercărm să particularizăm rolul Aradului în România Mare”, a declarat prof.univ.dr.habil Corneliu Pădurean.

Moderatorul evenimentului va fi dr. Doru Sinaci, directorul Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol“.

Conferința are loc în sala „Astra“ cu începere de la ora 12.00. 

Intrarea este liberă.

Manifestarea face parte din cadrul evenimentului „Conferințele Aradul și România Mare“. 

x
Evenimentul „Conferințele Aradul și România Mare“ este organizat în cadrul proiectului „Voci în cetate“, derulat de Centrul Municipal de Cultură Arad, care anul acesta este dedicat perioadei de după 1 Decembrie 1918, când s-a consolidat România Mare.

Organizatorilor, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură li se alătură la această ediție a proiectului Consiliul Județean și Biblioteca
Județeană „A.D. Xenopol“.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Asociația Ștefan Cicio Pop, Universitatea „Aurel Vlaicu“ și Inspectoratul Școlar Județean Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.