Arad: Consiliul Județean Arad a alocat 1.540.000 lei pentru comuna în care s-a născut marele scriitor Ioan Slavici

1.540.000 lei a alocat Consiliul Județean Arad către Comuna Șiria în perioada 2016-2018, a anunțat, marți, conducerea instituției.

În comuna Șiria s-a născut marele scriitor român Ioan Slavici, comuna găzduind și un muzeu care este dedicat scriitorului.

Conform vicepreședintelui Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, banii au fost alocați către diverse proiecte și cofinanțări pentru asfaltări străzi, amenajări parcări, reparații școli, extinderea și modernizarea infrastructurii de apă sau modernizarea drumurilor agricole.

„Un obiectiv important pentru Consiliul Județean, în zonă, este modernizarea drumului Arad-Horia-Șiria-Pâncota-Buteni, proiect finanțat din fonduri europene și care, în prezent, este în procedură de evaluare. Acesta este cel mai important drum județean, practic artera principală care leagă municipiul de zona de nord și nord-est a județului, iar odată cu finalizarea acestui drum, Șiria devine un pol important pe harta județului”, a mai declarat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea.

Conform primarului comunei Șiria, Valentin Bot, „contribuția Consiliului Județean la dezvoltarea comunei Șiria se regăsește nu doar în sumele destinate unor proiecte, ci și în alte domenii. Preluarea Cetății Șiriei pentru reabilitare și valorificarea potențialului turistic, revitalizarea Muzeului «Ioan Slavici și Emil Monția», modernizarea Drumului Vinului, care face legătura cu Valea Mureșului, de-a lungul Podgoriei, organizarea Festivalului Vinului sunt tot atâtea exemple de implicare a Consiliului Județean în dezvoltarea comunei”, a mai declarat Valentin Bot.

Consiliul Județean alocă anual sume importante pentru sprijinirea proiectelor inițiate de primăriile din județ. Comuna Șiria a beneficiat de colaborarea cu Consiliul Județean în special în dezvoltarea infrastructurii rutiere.