Aparatură medicală modernă în valoare de peste 10 milioane de lei va fi cumpărată decătre Consiliul Județean Arad pentru Spitalul Clinic Județean de Urgrență.

Ambulatoriul Spitalului va fi echipat cu aparatură performantă, cu echipamente achiziționate din fonduri europene RX aparat de radiodiagnostic cu post de grafie și scopie, Computer Tomograf 128 SLICES, Osteodensimetru, Angiograf artere periferice, Ecograf cu modul de elastografie și ecografie cu substanță de contrast, Turn de videoendoscopie, Mașină spălat și dezinfectat endoscoape.

Aparatura va fi achiziționată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale.

Cu o contribuție de numai 209 mii lei, Consiliul Județean a câștigat 10,4 milioane de lei, adică de 50 de ori mai mult pentru aparatură medicală de înaltă precizie.

În cursul anului 2018, prin investițiile Consiliului Județean și ale Primăriei, Spitalul Județean a primit în fiecare săptămână un aparat medical nou.

„Avem cele mai mari investiții în sistemul medical arădean din ultimii 40 de ani! Începem să construim trei spitale noi: de Psihiatrie, de Oncologie, un complex Pediatrie-Matern, care va îngloba toate specializările de pediatrie, obstetrică-ginecologie și neonatologie. De asemenea, modernizăm din fonduri europene Secția de Infecțioase, Secția de Cardiologie, iar în urma investițiilor Primăriei Municipiului Arad și ale Consiliului Județean, avem una dintre cele mai moderne secții de Chirurgie din România! Din discuțiile permanente pe care le am cu conducerea Spitalului Județean, am înțeles nevoia de a suplimenta numărul de angajați de la Spital, de aceea am aprobat doar anul acesta 156 de posturi noi pentru cadrele medicale!”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.