Arad: Cresc timpii de control la intrarea în țară pe la Nădlac 1, la 7 ore. S-au redeschis temporar mai multe puncte de frontieră

Pentru că principala cale de intare-ieșire din România către sau dinspre vestul Europei, punctul de trecere a frontierei Nădlac 1 se aglomerează din nou, autoritățile au redeschis circulația pentru călători și prin Nădlac 2 și Vărșand.

De altfel aici s-au creat deja aglomerații pe sensul de intrare în România… la Nădlac 2 se așteaptă 30 de minute, iar la Vărșand 60 de minute. Cel mai mult se așteaptă la Nădlac 1, 420 de minute, adică 7 ore (comparativ cu 4 ore, luni dimineață), în vreme ce la Borș se așteaptă 150 de minute.

În cel mai aglomerat punct, Nădlac 1, s-au luat cele mai multe măsuri suplimentare… s-au creat culoare de acces pentru cei care vin pe jos, s-au adus mai mulți polițiști la lucru, și sunt deschise cele mai multe căi de intrare în România… 15 în total… 9 stații mobile și 7 tonete. Pe sensul de ieșire din țară se lucrează pe 4 benzi.

De altfel, pe sensul de ieșire din țară, situația este mult mai relaxată, 30 de minute la Nădlac 1 și cel mult 20 de minute în celelalte puncte care sunt deschise.

Autoritățile spun că valoric numărul persoanelor care trec prin frontieră nu este mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut. Însă acum sunt timpi mult mai mari de așteptare ca urmare a faptului că toți cei care trec pe aici au de parcurs triajul epidemiologic, iar la intrarea în Ungaria trebuie să prezinte dovezi clare că le sunt permise accesul și șederea în țara de destinație.

Toate acestea cresc timpii de control de la 30 de secunde la 10 minute pentru fiecare persoană.