Arad: Crește traficul cu migranți la frontiera de vest a României. 18 migranți, descoperiți sâmbătă, după ceilalți 25 de vineri

Crește traficul cu migranți la frontiera de vest a României. Dupăce vineri, polițiștii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad au descoperit 25 de migranți ascunși într-un TIR, sâmbătă, în același punct, au mai fost descoperiți alți 18 migranți.

ARADCU 00 MIGRANT POLITIA DE FRONTIERA SA13IUL

Publicată de Realitatea De Arad pe Sâmbătă, 13 iulie 2019

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, cei 18 migranți, care au fost descoperiți sâmbătă, se aflau într-un TIR cu numere de Germania, la volanul căruia se afla un cetățean turc de 47 de ani”.

„Conform documentelor de însoţire, şoferul transporta mobilier metalic cu destinaţia Germania. Ca urmare analizei de risc, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra camionului, descoperind ascunse în semiremorcă, printre mărfuri, cele optsprezece persoane. Este vorba despre cetățeni din Irak, Siria şi Turcia, grupul fiind format din 9 bărbați, 8 femei şi un minor. Migranții, care au vârste cuprinse între 16 și 50 de ani, intenţionau ca să ajungă în Germania”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei.

Cu o zi înainte, tot la punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad, într-un TIR din Turcia au fost descoperiți 25 de migranți cu vârste cuprinse între 1 și 45 de ani care voiau să ajungă în Germania.

În ambele cazuri, șoferii turci sunt cercetați pentru trafic de migranți, iar cetățenii străini pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Ținând cont de numărul mare de migranți, polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru a da de urma întregii rețele de trafic de migranți.