Arad: Cu 135 și 147 de km la oră prin oraș, în zonă cu maxim 50 de km la oră. Ce au mai descoperit polițiștii

Viteze de 147 de km la oră prin oraș în zone cu maxim 50 de km la oră au fost depistate decătre polițiștii din Arad în cadrul unei acțiuni cu efective mărite care a avut loc (în data de 7 februarie) pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, a anunțat, sâmbătă, Poliția Arad.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Lorena Radu, „pentru neregulile constatate, au fost aplicate 83 de sancțiuni contravenționale, in valoare de aproximativ 26.000 de lei”.

Dintre acestea, 18 au fost aplicate pentru depășirea regimului legal de viteza, 8 pentru centura de siguranța, iar 57 pentru alte abateri. Au fost reținute 4 certificate de înmatriculare și 15 permise de conducere.

„În cadrul aceleiași acțiuni doi șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au fost întregistrați de radar în timp ce rulau cu peste 100km/h în zone cu viteza limitată la 50km/h. Astfel, au fost depistați conducând pe Calea Aurel Vlaicu din municipiu cu o viteza mult peste limita legală: un bărbat de 47 de ani, din Arad, in timp ce conducea un autoturism având o viteza de 147km/h și un bărbat de 34 de ani in timp ce rula cu o viteza de 135km/h. În cazul acestora a fost dispusă suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioada de 90 de zile”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Lorena Radu.

Polițiștii atenționează că asemenea controale vor continua.