Arad: EUROVISION cu scandal politic la Arad. Primarul Gheorghe Falcă: „sunt fake news”. TVR: „Nu are nicio legătură”

Scandal în jurul celei de-a doua semifinale EUROVISION care are loc duminică seara la Arad, după ce sâmbătă seara pe rețele de socializare din mediul online a început ca să fie distribuită o imagine care lângă fotografia oficială de promovare a evenimentului are lipită o fotografie cu sigla PNL alături de care scrie textul: La sfârșitul spectacolului, spectatorii sunt rugați să rămân (! greșeală gramaticală) la locurile alocate pentru: CONFERINȚA JUDEȚEANĂ PNL ARAD”.

Primăria Municipiului Arad a dat, duminică, un comunicat de presă, în care acuză „Fake news despre semifinala Eurovision de la Arad”.

Primarul Gheorghe Falcă: „este regretabil”

Primarul muncipiului Arad, Gheorghe Falcă dezminte informaţiile apărute pe reţelele de socializare prin intermediul unui afiş potrivit căruia semifinala concursului Eurovision de la Arad ar fi urmată de o conferinţă a unei formaţiuni politice.

Conform primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, ”informaţiile despre organizarea unei conferinţe pe teme politice imediat după încheierea show-ului televiziunii publice sunt fake news. Cine ar organiza o şedinţă după ora 24?!. Regretabil este că cei care au încercat de la bun început să minimalizeze modul corect al administraţiei locale de a fi parteneri ai Televiziunii Române în organizarea acestui show, doresc chiar şi în al doisprezecelea ceas să politizeze evenimentul. Regretăm această atitudine şi o combatem! Regretăm de asemenea lipsa de respect a unora dintre concetăţenii noştri pentru efortul depus de întreaga echipă Eurovision România de a organiza la Arad, un spectacol deosebit!”, a declarat edilul, Gheorghe Falcă.

TVR: „Respectivul produs grafic nu are nicio legătură cu evenimentul muzical, nu face parte din campania de promovare a Selecției Naționale și NU este realizat sau aprobat de reprezentanții Televiziunii Române”

Și TVR publicat încă de sâmbătă seara pe pagina de internet tvr.ro o precizare pe acest subiect, precizând că „respectivul produs grafic nu are nicio legătură cu evenimentul muzical, nu face parte din campania de promovare a Selecției Naționale și NU este realizat sau aprobat de reprezentanții Televiziunii Române”.

Precizări cu privire la apariția, în mediul online, a unui afiș în care sunt reprezentate, în afară de logo-urile TVR, ale partenerilor săi și ale Eurovision Song Contest, elemente de identitate vizuală a unei formațiuni politice. Eurovision

Televiziunea Română, în calitate de membru al European Broadcasting Union și de organizator al Selecției Naționale, face următoarele precizări cu privire la apariția, în mediul online, a unui afiș în care sunt reprezentate, în afară de logo-urile TVR, ale partenerilor săi și ale Eurovision Song Contest, elemente de identitate vizuală a unei formațiuni politice din România și mesaje care nu au legătură cu cea de-a doua semifinală a Eurovision România 2019:

• Respectivul produs grafic nu are nicio legătură cu evenimentul muzical, nu face parte din campania de promovare a Selecției Naționale și NU este realizat sau aprobat de reprezentanții Televiziunii Române.

• Afișul oficial al acestui eveniment muzical de prestigiu este publicat pe site-ul eurovision.tvr.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului.

• Cea de-a doua semifinală a Selecției Naționale, al cărei principal organizator este Televiziunea Română, va avea loc duminică, 10 februarie, de la ora 21.00, și se va încheia cu anunțarea pieselor care merg mai departe în Finala Națională.

Folosirea elementelor de identitate vizuală ale TVR și Eurovision fără acordul Televiziunii Române aduce grave prejudicii de imagine organizatorului evenimentului. Televiziunea Română va lua toate măsurile necesare pentru a recupera întregul prejudiciu cauzat ca urmare a utilizării fără drept a elementelor de identificare TVR și Eurovision Song Contest.

În direct la TV și online

Aurelian Temișan și Ilinca Avram sunt gazdele semifinalei Eurovision România, care are loc duminică, 10 februarie, la Arad. Cunoscutul artist şi vedeta TVR vor repeta experienţa de la Festivalul Internaţional Cerbul de Aur, unde au prezentat Gala Aniversară.

Showul de la Arad, care are loc în Sala Polivalentă, va fi transmis în direct pe canalele TVR 1, TVR Moldova, TVR Internaţional şi TVR HD, și pe platorma online tvrplus.ro, cu începere de la ora 21.