Arad: Cum explică primarul Gheorghe Falcă excedentul bugetar al Arad: Cum explică primarul Gheorghe Falcă excedentul bugetar al municipiului Arad

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a declarat, marți, că oraşul are unul dintre cele mai mari excedente bugetare din ţară, de peste 168 milioane de lei pentru că este vorba de bani alocaţi unor proiecte de infrastructură care se derulează pe mai mulţi ani, astfel că sumele sunt transferate de la un an la altul în buget.

Conform edilului, „criticile cu privire la excedentul bugetar al Aradului vin de la persoane care nu sunt în temă cu subiectul sau ascund intenţionat anumite informaţii. Însă asta nu justifică furtul banilor de la administraţiile locale practicat de Guvern”.

Gheorghe Falcă a mai declatat că situația este exact ca şi cum un om are bani în bancă, iar patronul refuză să îi mai dea drepturile salariale: aşa şi localităţile au drepturi prin lege ca din impozitul pe venit să le rămână bani la nivel local.

Primarul din Arad mai spune că și alte orașe au avut excedete bugetare chiar mai mari decât Aradul tot ca urmare a faptului că au avut proiecte mari în derulare.

În ianuarie 2018, Primăria Arad raportase un excedent şi mai mare, de 202 milioane de lei, bani de la proiecte necheltuiţi în 2017.
În ultimele săptămâni, în contexul discuţiilor dintre primarii marilor oraşe şi Guvern pe tema alocărilor bugetare, Falcă a fost criticat de PSD, în special de către fostul ministru al Apărării Naționale, senatorul Mihai Fifor, pentru faptul că cere mai mulţi bani, amintindu-se că în Arad excedentul bugetar este foarte mare.