Arad: S-a avizat anunțul pentru licitația modernizării celui mai degradat drum din județul Arad. Circa 32 de milioane de euro

Cel mai degradat drum județean din Arad, traseul Arad-Șiria-Pâncota-Buteni, va putea intra în cele din urmă în reparații. Conducerea Consiliului Județean Arad, care a obținut bani europeni pentru modernizarea drumului, a anunțat, marți, că anunțul privind licitația a fost făcut decătre Agenția Națională de Achiziții Publice, după ce proiectul a fost blocat 6 luni la Guvern.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „de ieri am primit un anunț foarte important pentru că am ajuns deja ca să ne bucurăm când după 6 luni de zile primești un aviz de la Autoritatea Națională de Achiziții Publice”.

„În sfârșit, a fost făcut anunțul și a fost transmis în SEAP către Jurnalul Uniunii Europene, pentru că e valoare foarte mare și pentru a vizualiza și operatorii economici interesați din Europa. Ulterior se va publica pentru a fi transparentă. Până în data de 28.03.2019, când va fi deschiderea ofertelor. Dacă toate lucrurile merg bine, sper ca în câteva luni de zile să avem câștigătorul licitației și să ne apucăm de acest drum și să reușim până în 2022 să consumăm fondurile europene. Pentru că aici vorbim de 32 de milioane de euro din fonduri europene pentru drumul Arad-Șiria-Pâncota-Buteni”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

În ultima perioadă, conducerea Consiliului Județean Arad a demarat mai multe întâlniri cu locuitorii de pe traseul drumului, cărora le spunea că Guvernul blochează proiectul, iar blocajul a fost subiect de critici politice în PNL și PSD.

Pentru modernizarea drumului Arad-Șiria-Pâncota-Buteni Consiliul Județean a adus fonduri europene, 124 de milioane de lei.

Consiliul Judeţean Arad administrează cca 1200 de km de drumuri judeţene, din care şi-a propus ca să reabiliteze în acest mandat cca 300 de km.