Arad: Cum merg lucrările de modernizare pe două importante drumuri din Arad. Președintele CJ Arad, Iustin Cionca: legături mai bune cu zonele turistice

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a scos pe teren directorii Direcției Tehnice din cadrul instituției, pentru un control pe 2 dintre cele mai importante șantiere ale județului: drumurile Pâncota-Târnova-Buteni și Târnova-Tauț.

„Am fost pe șantierul drumului județean Pâncota-Târnova-Buteni, unde am verificat cum și în ce ritm se lucrează! Se muncește bine, profităm de iarna blândă! Această investiție a Consiliului Județean, parte a coridorului rutier Arad-Șiria-Pâncota-Buteni, va crea o rută
înnoită înspre zona montană a județului. De asemenea, am fost și pe șantierul drumului județean Târnova-Tauț, considerat mult timp unul dintre cele mai degradate drumuri din județ. Aici turnăm asfalt, după 50 de ani! După investițiile istorice în Spitalul Județean, rezultatele muncii echipei de la Consiliul Județean Arad sunt tot mai vizibile și prin schimbarea în bine a drumurilor județene. Cele două drumuri vor deservi zilnic zeci de mii de arădeni, realizând legături de bună calitate pe trasee care leagă municipiul Arad de zonele turistice din județul Arad”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Consiliul Județean Arad investește 805 milioane lei, cea mai mare sumă din istoria sa, pentru modernizarea și reabilitarea drumurilor județene. Banii provin, în cea mai mare parte, din fonduri europene.

Consiliul Judeţean Arad administrează cca 1200 de km de drumuri judeţene, din care şi-a propus ca să reabiliteze în acest mandat cca 300 de km.

Sursa foto: Consiliul Județean Arad