Arad: AUDIO Primarul Aradului, Călin Bibarț: arena sportivă „Francisc Neuman”, inaugurată în cursul verii. S-a atribuit contractul pentru terminarea stadionului

Vești bune pentru iubitorii fotbalului din Arad. Contractul pentru finalizarea stadionului „Francisc Neuman” a fost atribuit miercuri, iar autoritățile speră ca noua arenă sportivă să fie gata în cursul acestei veri.

Ascultă în colajul foto-video de mai jos declarația completă a primarului municipiului Arad, Călin Bibarț despre finalizarea arenei sportive „Francisc Neuamn”.

ARADCU 00 CALIN BIBART UTA MI19FEB

Arad: AUDIO Primarul Aradului, Călin Bibarț: arena sportivă "Francisc Neuman", inaugurată în cursul verii. S-a atribuit contractul pentru terminarea stadionuluiVești bune pentru iubitorii fotbalului din Arad. Contractul pentru finalizarea stadionului "Francisc Neuman" a fost atribuit miercuri, iar autoritățile speră ca noua arenă sportivă să fie gata în cursul acestei veri.Ascultă în colajul foto-video sau citește în linkul de mai jos declarația completă a primarului municipiului Arad, Călin Bibarț despre finalizarea arenei sportive "Francisc Neuman".https://realitateadearad.net/index.php/2020/02/19/arad-audio-primarul-aradului-calin-bibart-arena-sportiva-francisc-neuman-inaugurata-in-cursul-verii-s-a-atribuit-contractul-pentru-terminarea-stadionului/#arad #uta #franciscneumann #călinbibarț #pentruarad #primăriamunicipiuluiarad

Publicată de Realitatea De Arad pe Miercuri, 19 februarie 2020

„Am ieșit, în sfârșit, din hățișul procedurilor legale și avem un constructor care va finaliza lucrările la stadionul așteptat de atâta vreme. Comisia de licitație a desemnat câștigătoare societatea DRAST COMPANY S.R.L. Ne despart numai câteva zile de semnarea contractului, moment în care putem să ne apucăm de treabă. Ne-am propus ca inaugurarea stadionului să se poată face în vară, iar echipa fanion a Aradului să poată disputa primele meciuri, sperăm noi, din Liga I, aici”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

S.C. DRAST COMPANY S.R.L din Arad va executa lucrările necesare pentru finalizarea stadionului municipal. Timp de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, operatorul economic care de altfel a fost și singurul ofertant, va desfășura lucrări pe două loturi.

Ce mai este de făcut

În Lotul 1 au fost cuprinse lucrările aferente Peluzei Nord, Peluzei Sud și Tribunei 2, respectiv colmatarea rosturilor între prefabricatele de beton, montarea obiectelor de tâmplărie (uși și ferestre), montarea confecțiilor metalice pentru: dirijare flux, siguranța spectatorilor și închideri laterale, instalații electrice, sanitare, P.S.I și instalații de încălzire și ventilare. Tot acum se va amenaja casa de bilete, se vor realiza instalațiile de curenți slabi (sistem de supraveghere video, sistem control acces, instalație de avertizare în caz de incendiu, instalație voce, sistem detectiv efracție, instalație de sonorizare). Alte lucrări prevăzute în acest lot sunt: realizarea instalațiilor edilitare de apă și canalizare, instalația de paratrăznet, cea de iluminat exterior și rezervorul P.S.I.

În Lotul 2 sunt cuprinse lucrările necesare finalizării Tribunei 1 și a corpului de clădire adiacent. Mai exact vorbim despre: compartimentări la grupuri sanitare, montarea obiectelor de tâmplărie, executarea finisajelor interioare și exterioare la corpul de clădire adiacent, instalații sanitare, P.S.I., termice, inclusiv echipamente, dar și instalații de ventilare și desfumare, inclusiv echipamente.

Cca 16,3 milioane de lei

Prețul ofertat pentru lucrările ce se vor executa la nivelul Lotului 1 este 6.878.608 lei fără TVA, iar aceeași firmă va primi 9.469.427 lei fără TVA, pentru toate lucrările cuprinse în Lotul 2.

Noul stadion Francisc Neumann va avea 12.700 de locuri, toateacoperite, restaurant, hotel şi muzeu, şi se va ridica la categoriaîntâia de acreditare a FRF şi pentru categoria a doua în strcutura deaceditare UEFA.

Sursa foto: Primăria Municipiului Arad Facebook