Arad: Cunoscutul taragotist român, arădeanul Petrică Pașca, invitat oficial în spectacolul de la Țebea 2019, care este transmis în direct de către TVR1

Cunoscutul taragotist român, arădeanul Petrică Pașca, este invitat oficial în spectacolul folcloric care este organizat cu ocazia Manifestărilor Naționale de la Țebea 2019, spectacol care va fi transmis, duminică, în direct decătre Televiziunea Națională Română (TVR) pe canalul TVR1.

Conform unui comunicat de presă al TVR, „timp de trei ore, în transmisiune directă la TVR 1, pe scenă vor urca artişti consacraţi precum Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudaşcu, Veta Biriş, Matilda Pascal Cojocăriţa, Mariana şi Adriana Anghel, Grupul din Hunedoara format din soliştii Ciprian Roman, Ovidiu Olari, Cristian Fodor, Ovidiu Homorodean şi Bogdan Toma, un grup format din solişti bănăţeni: Ghiţă Călţun Brancu, Felicia Stoian, Ciprian Pop, Maria Coman, Grupul „Voievozii Munţilor” din Covasna, taragotiştii Pera Bulz, Ionel Coza şi Petrică Paşca şi „micul patriot”, copilul Tudor Limbean. Surpriza din acest an va fi prezenţa în spectacol la Ţebea, după foarte mulţi ani de zile, a doamnei Maria Ciobanu, mare artistă a României, iubită de toate generaţiile”.

Programul Serbărilor Naţionale de la Ţebea cuprinde, anual, şi un spectacol folcloric, aşteptat cu mult interes. Şi anul acesta, spectacolul va fi prezentat de Iuliana Tudor şi transmis în direct de TVR 1 duminică, 8 septembrie, începând cu ora 14.30.

Sursa foto: Consiliul Județean Arad, în momentul în care președintele Iustin Cionca i-a acordat maestrului Petrică Pașca distincția de excelență „Ambasador al Culturii Arădene”, pentru întreaga sa carieră, pentru profesionalismul cu care a gestionat peisajul complex al folclorului arădean și a îndrumat generații de artiști înspre consacrare, punând permanent în prim plan calitatea și valoarea actului cultural.