Arad: Cursele feroviare private ce ofereau condiții considerate de lux, dar la prețuri similare cu ale concurenței, între Arad-Timișoara și Timișoara-Arad-Baia Mare, anulate, începând de marți

2 curse feroviare private din vestul țării sunt anulate, începând de marți.

Compania de transport feroviar Astra Trans Carpatic, controală de cunonscutul om de afaceri din Arad, Valer Blidar, a anunțat pe pagina oficială și pe contul de Facebok că „începând cu data de 12.03.2019, trenurile 15540 și 15547 care circulă pe ruta Arad – Timisoara și retur, respectiv trenurile 15541 și 15546 care circulă pe ruta Timișoara – Baia Mare și retur vor fi anulate”.

Cursa Timișoara-Arad-Baia Mare a fost lansată în septembrie 2018.

„Decizia a fost luată ca urmare a gradului de utilizare redus pe rutele respective (de cca. 15%), cât si de calitatea liniei și a vegetației existente în gabarit, îndeosebi pe zona Satu Mare – Baia Mare, care afectează materialul rulant. Automotorul care circula pe aceste rute va fi relocat, mărind capacitatea de transport pe alte rute pe care circulă automotoare IC2”, se mai arată în anunț.

Contravaloarea legitimațiilor de călătorie se restituie la casele de bilete, mai puțin pentru biletele online, pentru care banii se vor returna în cont.

Programul celorlalte curse rămase în vigoare poate fi consultat pe pe site – https://astratranscarpatic.ro/mersul-trenurilor. Este vorba despre rutele București Nord – Craiova – Timișoara Nord – Arad și retur, București Nord – Brașov și retur și București Nord – Titu și retur.

Trenurile, care oferă condiții occidentale de călătorie, însă la aceleaşi preţuri ale biletelor ca CFR sau chiar prețuri mai mici, pot circula cu viteze de până la 200 km la oră însă sunt condiționate de calitatea infrastructurii feroviare din România.