Arad: Cursurile școlare suspendate, luni și marți, în 39 de localități din județul Arad. LISTA COMPLETA. Spitale și cămine de bătrâni, pe grupuri electrogene

Cursurile școlilor sunt supendate luni și marți în 39 de localități din județul Arad, a anunțat, duminică, Prefectura Arad.

Conform prefectului prefectului Florentina Horgea, din cauza lipsei de alimentare cu energie electrică, pentru protecția copiilor, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, s-a luat decizia suspendării cursurilor timp de 48 de ore, începând de luni, în localitățile: Archiș, Bata, Beliu, Birchiș, Bârsa, Bârzava, Brazii, Buteni, Cermei, Chisindia, Conop, Craiva, Dieci, Ususău, Gurahonț, Hălmagiu, Hălmagel, Hășmaș, Moneasa, Mișca, Păuliș, Pecica, Petriș, Pleșcuta, Săvârșin, Seleuș, Șagu, Șepreus, Șicula, Șilindia, Șiria, Șiștarovăț, Tauț, Târnova, Varadia de Mureș, Vârfurile, Vinga, Zăbrani, Zărand.

S-a intervenit pe toate drumurile naționale din județ și nu sunt probleme de trafic. Se circulă cu dificultate pe o parte a drumurilor județene, dar se intervine în continuare cu 14 utilaje. Se acționează pentru deschiderea tronsonului de drum Julița – Slatina de Mureș și va rămâne închis tronsonul Slatina de Mureș – Mădrigești.

Spitalul din Sebiș este alimentat cu un grup electrogen pus la dispoziție de către Enel, iar căminul de bătrâni de la Varadia de Mureș, de un grup electrogen al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ARAD. În continuare, se va acționa pe toate drumurile naționale și județene, iar Inspectoratului pentru Situații de Urgență ARAD va monitoriza situația operativă din județ.

150 de pompieri, 30 de mijloace tehnice, alături de forțe ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad și Inspectoratului de Poliție Județean Arad sunt pregătite sa intervină în cazul care situația o va impune.