Arad: De 5 zile fără curent. La Săvârșin, oamenii au scos cutiile cu alimente în zăpadă și gheață de teamă să nu se altereze și au epuizat generatoarele de curent din zonă

Mai multe localități din județul Arad sunt și miercuri după masă fără curent electric, la 5 zile de la apariția primelor avarii în rețea.

Cele mai multe probleme sunt pe Valea Mureșului. În Săvârșin este curent parțial în localitatea centru de comună, în vreme ce satele aparținătoare sunt tot fără curent.

Conform primarului comunei Săvârșin, Ioan Vodicean, „din păcate, iată astăzi este miercuri și avem încă sate neconectate la energie, respectiv Temeșești, Troaș, Căpriaora și Pârnești”.

„Au fost probleme deosebite, mai ales că, știți, că la țară, în această perioadă oamenii au sacrificat animalele din gospodărie, au umplut congelatoarele și și-au adunat alimente pentru un an de zile, și au fost în situația în care mulți dintre ei au scos în cutii de plastic, afară, în zăpadă, alimentele ca să nu se degradeze. Mai mult decât atât, au fost cei care au avut dare de mână, au cumpărat generatoare de curent, din informațiile pe care le am, acestea au fost epuizate la magazinele din Arad, au trebuit ca să meargă în județele învecinate pentru a cumpăra aceste generatoare. După cum știți, și centralele termice au nevoie de alimentare cu energie electrică, din păcate mulți dintre cei care au în acest moment aceste centrale termice au renunțat la sobele de teracotă, care erau foarte bune în aceste zile, însă nu ne gândeam niciodată că vom ajunge să stăm zile întregi, iată aproape o săptămână, fără energie electrică”, a mai declarat primarul comunei Săvârșin, Ioan Vodicean.

Și o veste bună

Vestea bună este că miercuri la Săvârșin s-a redeschis școala, și chiar dacă a întâmpinat probleme din cauza vremii, Moș Crăciun a ajuns în cele din urmă la toți copii de la școală.