Arad: Alianța Vestului se întrunește, joi, la Arad. Care este primul proiect

Alianța Vestului se întrunește, joi, 20 decembrie, la Arad. Anunțul a fost făcut decătre primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, care a declarat că primul proiect din cadrul Alianţei Vestului se referă la digitalizare.

Oradea va fi reprezentată la întâlnirea de joi, 20 decembrie, de la Arad, de către directorul general al Zonei Metropolitane Oradea (ZMO), Adrian Foghiş.

La întâlnirea de la Arad se va discuta despre partea de instituţionalizare, partea de statut, privind toţi paşii premergători realizării entităţii juridice în care se constituie Alianţa.

Reprezentantul Primăriei Oradea va propune crearea unei platforme comune pentru a lega municipiile pe partea de IT şi de destinaţii, de a avea un fel de city-break-uri în toate zonele din cadrul alianţei, pentru a face o trecere în revistă a ceea ce există ca platformă pe partea de soft-ware şi hard-ware şi modul în care se poate realiza un fel de circuit în zona alianţei.

În mod concret, pe această platformă comună, se vor putea accesa, de exemplu, anumite trasee sau circuite turistice, corelate între ele, cu tot ce înseamnă acces la partea rutieră, feroviară, transport în comun şamd.

La Arad, vor fi prezenţi reprezentanţii municipiilor reşedinţă de judeţ, respectiv din Timişoara, Nicolae Robu, Arad, Gheorghe Falcă, de la Cluj-Napoca un reprezentant al primarului Boc şi Adrian Foghiş, de la Oradea, alături de specialişti din departamentele IT şi digitalizare din cele patru municipii.