Arad: De cca 3 ori mai multe locuri de muncă la bursa pentru absovenți decât tineri interesați. Doar 1 singur tânăr, anagajat

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată vineri de autorităţi şi firme în Arad, a atras doar 150 de vizitatori, de aproape trei ori mai puţini decât numărul posturilor oferite pentru tineri.

În total, angajatorii au oferit 420 de posturi, însă doar 150 de vizitatori s-au interesat de acestea. La finalul zilei de vineri, o singură persoană a fost angajată, în urma discuţiilor avute cu reprezentanţii uneia dintre companii.

Vizitatorii bursei au fost atât cu studii medii şi superioare, cât şi tineri care îşi căutau posturi de muncitori necalificaţi. Majoritatea vizitatorilor au avut însă studii superioare, dar pentru ei au fost cele mai puţine posturi.

Cele mai multe locuril de muncă disponibile au fost din industria automotive şi de textile, în municipiul Arad existând mai multe fabrici de profil.

Companiile reclamă deficit de forță de muncă

În judeţul Arad, companiile reclamă un deficit major de forţă de muncă, în ultimii ani. Aproape în permanenţă, la AJOFM există disponibile aproximativ 2.000 de locuri de muncă, iar rata şomajului este sub 1,5%.