Arad: Deputatul ALDE Arad, Eusebiu Pistru, pe locul 8 pentru Parlamentul European

Este oficial. Deputatul Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) Arad, Eusebiu Pistru, se află pe locul 8 pe lista partidului cu candidații pentru Parlamentul European, a anunțat, miercuri, Biroul Politic Central al ALDE.

Deputatul liberal din Arad, Eusebiu Pistru, a plecat, pe data de 6 decembrie 2017, dincadrul PNL şi s-a înscris în ALDE, nemulţumit de situaţia din PNL.

În acel moment, Eusebiu Pistru era în PD încă de 25 de ani şi nu a schimbat partidul, urmând organizaţia prin toate fuziunile prin care a trecut. Eusebiu Pistru a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, secretar de stat în Ministerul Transporturilor timp de 4 ani, iar din 2012 este deputat.

O situaţie mai delicată este faptul că soţia deputatului, Geanina Pistru, rămâne vicepreşedinte al PNL Arad chiar în echipa primarului Gheorghe Falcă, adică echipa contestată de soţul ei. Geanina Pistru spunea atunci că munca politică a fost detaşată întotdeama de familie şi va pleca PNL doar dacă va pleca din politică.

Celebrul „Tudy”, pe 10

Lista este deschisă decătre actualul europarlamentar ALDE, Norica Nicolai, iar pe locul 10 se află Tudor – Tim Ionescu, vicepreşedinte al organizaţiei de tineret a ALDE și consilier general al Municipiului Bucureşti, devenit cunoscut în primul rând în lumea mondenă, după o relație cu Oana Zăvoranu.

Cum au fost aleși candidații

Până la locul 33 se regăsesc preşedinţi de filiale judeţene şi reprezentanţi ai organizaţiilor ALDE.

Conform ALDE, „în cadrul listei, există o repartiţie echilibrată între regiunile geografice, în aşa fel încât toţi alegătorii ALDE să aibă convingerea că votează o listă care le va reprezenta interesele în viitorul Parlament European”.

În ceea ce priveşte criteriile care au stat la baza stabilirii listei de candidaţi, ALDE spune c[ acestea au fost: expertiza pe un domeniu/CV profesional; experienţa politică/CV politic; proiectul politic propus pentru Parlamentul European în legislatura 2019-2024; cunoaşterea unei limbi străine de circulaţie internaţională (engleză, franceză, germană etc.); abilităţi de comunicare şi negociere; meritul organizaţional/rezultatele alegerilor locale şi parlamentare din anul 2016; candidaturi asumate la alegerile locale şi parlamentare din anul 2016; notorietate/încredere (sondaj); experienţă în relaţiile internaţionale; reprezentarea regiunilor.

LISTA ALDE CU PRIMII 10 CANDIDAȚI

Primii 10 candidaţi din lista propusă de ALDE pentru alegerile europene, în ordinea în care se vor regăsi pe liste, sunt următorii:

1. Norica Nicolai, parlamentar european din partea ALDE;

2. Daniel Barbu, profesor universitar doctor, fost preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente şi fost ministru al Culturii;

3. Renate Weber, parlamentar european din partea ALDE;

4. Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor şi fost parlamentar european;

5. Varujan Vosganian, vicepreşedinte ALDE, deputat şi fost ministru;

6. Andrei Gerea, vicepreşedinte ALDE, chestorul Camerei Deputaţilor şi fost ministru al Energiei;

7. Radu Silaghi Dumitrescu, conferenţiar universitar doctor la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj;

8. deputat Eusebiu Pistru, preşedintele organizaţiei ALDE Arad;

9. Horia Victor Toma, fost parlamentar şi fost primar al municipiului Ploieşti;

10. Tudor – Tim Ionescu, vicepreşedinte al organizaţiei de tineret a ALDE, consilier general al Municipiului Bucureşti.

Sursa foto: Eusebiu Pistru Facebook