Arad: Deputatul Dorel Căprar, președinte al PSD Arad, inculpat în dosarul „PSD Arad-DNA”

Deputatul PSD Arad Dorel Căprar, care este și președintele organizației județene a PSD, a fost citat, vineri, la DNA Timişoara pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea de inculpat în dosarul mitei de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara pentru PSD Arad. 

Parlamentarul era citat după ce i s-a schimbat calitatea de suspect în cea de inculpat, dar acesta contestă procurorul de caz printr-o cerere de recuzare trimisă de avocatul său.

Conform anchetatorilor, parlamentarul este acuzat, printre altele, de 12 infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de persoana care ocupă o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, complicitate la luare de mită şi la abuz în serviciu.

Dorel Căprar este cercetat alături de parlamentarul Ioan Chisăliţă şi de alţi funcţionari care au fost plasaţi în arest la domiciliu sau sub control judiciar.

Procurorii DNA susțin că angajările la cântarul DRDP Timișoara din punctul de trecere a frintierei Nădlac 2, de pe autostrada Nădlac-Arad, s-ar fi făcut doar cu acordul conducerii PSD Arad, iar candidații ar fi plătit mită care ajungea chiar și la 10.000 de euro de persoană. Funcționarii care lucrau în sistem ar fi trebuit să plătească o taxă de protecție cuprinsă între 100 și 500 de euro lunar, mai susțin procurorii DNA Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.