Arad: Deputatul PSD Arad, Florin Tripa, lansează acuze grave la adresa companiei ENEL, după ce mii de oameni nu au curent eletric de mai multe zile

Acuze grave la adresa companiei de electricitate ENEL au fost lansate, marți, decătre deputatul PSD Arad, Florin Tripa, care somează compania să intervină eficient, după ce mii de arădeni din mai multe localități sunt marți, încă de vineri seara, fără curent electric.

 

Conducerea Enel nu a învăţat nimic din exemplele tragice din trecut şi ţine cetăţenii judeţului Arad sub asediu, a declarat Florin Tripa, someând conducerea companiei să intervină cu toate capacităţile de operare disponibile pentru remedierea situaţiei limită în care se găsesc de mai multe zile mii de arădeni.

Ca urmare a ninsorilor abundente din ultimele zile cabluri și stâlpi de electricitate au fost doborâți la pământ și au făcut ca zeci de mii de oameni să nu aibă de vineri până marți, energie electrică. Asta înseamnă și lipsă de căldură sau apă caldă pentru cei care au centrale.

Florin Tripa acuză pe de o parte de slaba reacţie şi capacitate de intervenţie a Enel, dar faptul că cei din conducerea companiei nu s-au ţinut de cuvânt şi nu au creat acele call centere cum s-a convenit la întâlnirile avute după furtuna teribilă din 2017.

Tripa a atras atunci atenţia, inclusiv în Parlamentul României, că nepăsarea Enel poate genera o problemă de siguranţă naţională. Şi iată că, din păcate, astfel se şi întâmplă, spune deputatul arădean, amintind că a solicitat atunci imperativ instituțiilor abilitate – Ministerul Energiei, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei și Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie – să intervină și să verifice situația de la ENEL.

„Cetățenii au ajuns pe ultimul loc, deși compania din România aduce câștiguri financiare importante companiei mamă din Italia”

Promisiunile celor aflaţi la conducerea companiei au rămas vorbe deşarte, mai spune Florin Tripa, care acuză că în goana după profit, cetăţenii au ajuns pe ultimul loc, deşi societatea din România aduce câştiguri financiare importante societății mamă din Italia.

Parlamentarul PSD Arad spune că totul se întâmplă pe fondul problemelor majore interne pe care le-a sesizat în cel mai înalt for al ţării, plecarea specialiştilor din firmă, care nu au mai fost înlocuiţi, lipsa cvasi totală a investiţiilor în reţea şi falimentarea societăţii de mentenanţă şi nu în ultimul rând lipsa de respect faţă de clienţi, de beneficiarii serviciilor în sine.

DECLARAȚIA COMPLETĂ A DEPUTATULUI PSD ARAD, FLORIN TRIPA

„Am avut nenumărate discuţii cu primarii unor localităţi din judeţul Arad care se confruntă cu asemenea situaţii pe plan local şi care sunt profund nemulţumiţi şi îngrijoraţi. Pe de o parte de slaba reacţie şi capacitate de intervenţie a Enel cât şi de faptul că cei din conducerea companiei nu s-au ţinut de cuvânt şi nu au creat acele call centere cum am convenit la întâlnirile avute după furtuna teribilă din 2017. Am atras atunci atenţia, inclusiv în Parlamentul României, că nepăsarea Enel poate genera o problemă de siguranţă naţională. Şi iată că, din păcate, astfel se şi întâmplă. Am solicitat atunci imperativ instituțiilor abilitate, Ministerul Energiei, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie să intervină și să verifice situația de la ENEL. Promisiunile celor aflaţi la conducerea companiei au rămas vorbe deşarte, în condiţiile în care duminică 10.802 clienți din judeţul Arad nu aveau curent electric. În goana după profit, cetăţenii au ajuns pe ultimul loc, deşi societatea din România aduce câştiguri financiare importante societății mamă din Italia.
Totul se întâmplă pe fondul problemelor majore interne pe care le-am sesizat în cel mai înalt for al ţării, plecarea specialiştilor din firmă care nu au mai fost înlocuiţi, lipsa cvasi totală a investiţiilor în reţea şi falimentarea societăţii de mentenanţă şi nu în ultimul rând lipsa de respect faţă de clienţi, de beneficiarii serviciilor în sine.  Domnilor de la Enel, vă somez în ceasul al doisprezecelea, vă rog să vă faceţi treaba pe linie de service şi să interveniţi cu toate capacităţile operative disponibile.”, spune deputatul PSD Florin Tripa