Arad: Proiect pentru trecerea la IGSU a personalului SMURD din subordinea autorităților locale, depus în regim de urgență de către deputatul ALDE Arad Eusebi Pistru

Un proiect de lege pentru trecerea persoanalului SMURD aflat în subordinea autorităților publice locale la Insectoratul pentru Situații de Urgență a fost depus, luni, la Biroul Permanent al Camerei Deputaților decătre deputatul ALDE Arad, Eusebiu Pistru. Proiectul a fost semnat de către toți parlamentarii de Arad, indiferent de culoarea politică.

Proiectul privește „preluarea personalului angajat cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD, specializat în acordarea primului ajutor calificat , potrivit legii, aflate în finanțarea autorităților publice locale de pe raza județelor Arad, Hunedoara, Maramureș, Mureș și Sibiu”.

Deputatul ALDE Arad, Eusebiu Pistru, a declarat că a depus acest proiect în procedură de urgență, pentru a grăbi preluarea SMURD-urilor locale de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, astfel încât angajații să nu aibă de suferit, să poată să-și continue activitatea, primindu-și și salariile.

Primăriile Vinga și Nădlac au amenințat de mai multe ori că vor închide cele 2 servicii SMURD

La Arad este vorba despre SMURD Nădlac și Vinga, dar acesta a fost doar punctul de plecare, pentru că și parlamentarii din celelalte județe susțin inițiativa.

Primarii din cele 2 localități au amenințat de mai multe ori că vor închide cele 2 servicii SMURD pentru că acestea sunt finanțate de la bugetele locale, iar resursele sunt tot mai puține.

Conform deputatului Eusebiu Pistru, indiferent de culoarea politică, parlamentarii arădeni au semnat pentru susținerea proiectului, lucru care îl face să creadă că interesele majore ale Aradului și ale arădenilor nu vor mai fi subiect de contre politice, ci obiective prioritare, pentru îndeplinirea cărora își vor uni forțele toți parlamentarii arădeni.

DECLARAȚIA COMPLETĂ A DEPUTATULUI EUSEBIU PISTRU

Inițiatorul proiectului de Lege, deputatul ALDE Arad, Eusebiu Pistru, explică: „Am depus acest proiect în procedură de urgență, pentru a grăbi preluarea SMURD de către IGSU, astfel încât angajații să nu aibă de suferit, să poată să-și continue activitatea, primindu-și și salariile. Punctual, la Arad este vorba despre SMURD Nădlac și Vinga, dar acesta a fost doar punctul de plecare, colegii parlamentari din celelalte județe susținând inițiativa mea.Indiferent de culoarea politică, parlamentarii arădeni au semnat pentru susținerea proiectului, lucru care mă bucură și mă face să cred că interesele majore ale Aradului și ale arădenilor nu vor mai fi subiect de contre politice, ci obiective prioritare, pentru îndeplinirea cărora își vor uni forțele toți parlamentarii arădeni. Acum, în an Centenar al Marii Uniri, care s-a născut la Arad, este un semn bun. Iar faptul că și parlamentarii din alte județe sunt alături de noi, este un semnal că Aradul începe, din nou, să fie Capitala Marii Uniri”.