Arad: Detalii inedite despre vizita pe care Mihai Eminescu a efectuat-o la Arad în urmă cu 150 de ani, dezvăluite la bibliotecă, vineri 

Mai multe detalii inedite despre vizita pe care marele poet român Mihai Eminescu a efectuat-o în Arad în urmă cu o sută cincizeci de ani vor fi dezvăluite vineri, 2 noiembrie, la biblioteca  județeană din Arad.

Manifestarea „Pe urmele lui Eminescu la Arad” prezintă momentul în care în vara anului 1868, Mihai Eminescu a fost prezent în Arad, ca sufleur al trupei de teatru Mihail Pascaly, aflată într-un turneu în oraș.

Invitați speciali sunt: prof. univ.dr. Lizica Mihuț, conf.univ.dr. Ioan David, poetul Vasile Dan, istoricul Dan Demșea și prof. Ovidiu Cornea.

Evenimentul va fi pigmentat și cu un moment artistic, în care actorul Dan Antoci va recita Scrisoarea a II-a. De asemenea, publicul va avea parte de o foarte interesantă colecție de documente, cărți, cărți poștale, medalistică și tablouri aparținând inginerului Victor Miuțescu, un pasionat colecționar arădean.

Momentul trecerii poetului nepereche la Arad, va fi marcat, de către Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“, vineri, 2 noiembrie 2018, la sala „Astra“, cu începere de la ora 15:00.

Intrarea este liberă.