Arad: Deținutul, care a evadat vineri, ar fi putut să intre în comisia de eliberare condiționată

Deținutul aflat în custodia Penitenciarului din Arad, care a evadat dintr-un punct de lucru extern din centrul municipiului Timișoara ar fi avut șanse să fie eliberat condiționat. În câteva luni, el ar fi putut intra în comisia pentru eliberare condiționată.

Acum, riscă însă o nouă condamnare la închisoare cu executare, ținând cont că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru este asimilată infracţiunii de evadare și se pedepsește cu închisoare de la șase luni la trei ani.

Conform Peniteciarului, „, vineri, în jurul orei 13 00, s-a constatat că deţinutul ION MURARIU, în vârstă de 41 de ani, condamnat definitiv la 4 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, a părăsit punctul de lucru, un șantier din centrul Timișoarei. Bărbatul se află în în regim semideschis.

La momentul părăsirii punctului de lucru, deţinutul era îmbracat cu tricou albastru, bluză neagră, pantaloni gri-verzui, şapcă neagră, rucsac negru cu litera M pe el şi era tuns capac.

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse mai multe măsuri, printre care blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare, precum şi cooperarea cu polițiștii, jandarmii și polițiștii de frontieră din Arad și Timiș.

Părăsirea fără autorizare a punctului de lucru este asimilată infracţiunii de evadare și se pedepsește cu închisoare de la șase luni la trei ani.

Pentru orice informaţie cu privire la deținut, oamenii sunt rugați să sune la 112 sau la Penitenciarul Arad.

Sursa foto: Penitenciarul Arad