Arad: Directorii tuturor instituțiilor de cultură din euroregiune, invitați la Arad în perspectiva Capitalei Europeane a Culturii 2021

Directorii tuturor instituțiilor de cultură din Euroregiunea Dunăre-Criș-Mureș-Tisa au fost invitați, miercuri, la Arad decătre președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca. Invitația vine în contextul în care Aradul este partenerul Timișoarei în proiectul Capitală Europeană a Culturii 2021, titlu ce va fi deținut în același an și decătre Novi Sad, care se afla în aceeași euroregiune.

Consiliul Județean Arad a inițiat anul acesta realizarea Consorțiului Cultural Activarium, între județele din Euroregiune, pentru pregătirea acestora în vederea anului 2021.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „ideea consorțiului cultural este că nu doar populația celor două orașe, ci cât mai mulți dintre cei cinci milioane de locuitori ai euroregiunii să beneficieze de avantajele Capitalei Europene a Culturii”.

În cadrul întâlnirii de astăzi, de la Timișoara, președintele Consiliului Județean Arad a fost informat cu privire la proiectele în care actorii culturali arădeni, asociațiile culturale și instituțiile se vor putea implica în pregătirea Capitalei Europene a Culturii.

Iustin Cionca a invitat cele două Asociații, de la Timișoara și Novi Sad, care gestionează proiectului 2021, la o întâlnire de lucru la Arad, la discuții cu Centrul Cultural Județean și Centrul Municipal de Cultură, pentru bugetarea unor evenimente comune, în următorii doi ani.

„Este important, din punctul meu de vedere, ca după o discuție despre bugetarea unor evenimente, și actorii culturali arădeni să se implice în programul cultural. Cele două asociații vor avea și concursuri de proiecte, despre care îmi doresc ca arădenii să fie informați și pentru care să aplice, fiindcă sunt convins că multe dintre activitățile pregătite în dosarul de candidatură al Aradului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii vor putea fi continuate, cu atât mai mult cu cât Aradul este oraș partener cu Timișoara în acest program”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Cel mai probabil, întâlnirea va avea loc jurul date de 20 decembrie.

Sursa foto: Consiliul Județean Arad