Arad: Rețea care ar fi traficat peste 300 de migranți, cei mai mulți pe la Nădlac, destructurată decătre procurorii DIICOT

O grupare infracţională care a traficat peste 300 de migranţi afro-asiatici, cei mai mulți prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, din județul Arad, a fost destructurată, miercuri, decătre procurorii DIICOT. Migranţii aveau vârste cuprinse între 3 şi 65 de ani.

Polițiștii de frontieră din Timiș, polițiștii de la combaterea criminalității organizate și procurorii DIICOT au efectuat, miercuri, 14 percheziții pe raza judeţului Timiş, la locuinţele membrilor unei grupării.

Conform anchetatorilor, din cercetări a reieşit că migranții erau aduși ruta Turcia-Bulgaria-Serbia-România, erau cazați mai multe adrese din judeţul Timiş şi din Bucureşti. Migranții erau călăuziți către frontiera de vest, în vederea trecerii ilegale, ascunşi în mijloace de transport, cu intenţia de a ajunge pe teritoriul statelor din spaţiul Schengen, unde erau sfătuiţi să solicite azil.

Poliţiştii de frontieră au depistat mai multe transporturi de migranţi, majoritatea fiind găsiţi ascunşi în camioane, care încercau să iasă din ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

24 persoane au fost conduse la audieri la sediul central al DIICOT din București.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie ‘Vlad Ţepeş’ Bucureşti.