Arad: Directorul Direcției Silvice Arad timp de 13 ani, Teodor Țigan, numit director general al RNP Romsilva

Directorul Direcției Silvice Arad, Teodor Țigan, a fost numit director general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.

Decizia a fost luată decătre Consiliul de Administraţie al ROMSILVA, iar mandatul este provizoriu, pe o perioadă de patru luni.

Hotărârea Consiliului de Administraţie a fost adoptată după ce procedura de selecţie a noului director general al Regiei Naţională a Pădurilor – Romsilva, deşi a fost finalizată, nu s-a concretizat prin semnarea contractului de mandat cu candidatul propus pentru nominalizare, mai precizează Regia.

Teodor Ţigan, în vârstă de 62 de ani, a absolvit Liceul Tehnic Silvic Timişoara şi Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere Braşov. A fost inginer silvic responsabil cu activitatea de fond forestier la Direcţia Silvică Arad până în anul 2003 şi, ulterior, şef al Ocolului Silvic Iuliu Moldovan, până în anul 2007. În ultimii 13 ani a ocupat funcţia de director al Direcţiei Silvice Arad.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează pădurile aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel naţional, şi are circa 16.500 de angajaţi la nivelul celor 41 de direcţii silvice, administraţiile a 22 de parcuri naţionale şi naturale şi a celor 12 herghelii de stat.