Arad: Doi bărbați și mama care și-a dat acordul ca minorul să fie abuzat sexual, condamnați la închisoare cu executare

Doi bărbațidin județul Arad și mama unui copil care și-ar fi dat acordul pentru ca băiatul minor de 11 ani să fie abuzat sexual în mod repetat decătre cei 2, au fost condamnați, luni, în primă instanță la închisoare cu executare, în timp ce minorul va trebui să primaescă daune morale de circa 150.000 de euro.

Incidentul a fos descoperit în comuna Zădăreni, în urmă cu un an.

Agresorii, care au 44 de ani şi 22 de ani, au primit 11, respectiv 9 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în timp ce mama copilului a primit o pedeapsă de 8 ani şi şase luni cu executare. Totodată, magistraţii au stabilit ca minorul să primească daune morale de 150.000 de euro de la cei trei condamnaţi.

Sentinţa Judecătoriei Arad nu este definitivă.

În aprilie 2018, anchetatorii i-au reţinut pe cei trei suspecţi, afirmând că femeie în vârstă de 50 de ani obţinuse foloase materiale de pe urma abuzurilor comise asupra propriului copil. Poliţiştii începuseră cercetările în acest caz în urma unor informaţii primite de la săteni.

Copilul, abuzat încă de la vârsta de 10 ani

Anchetatorilor declarau, la vremea respectivă, că băiatul fusese abuzat în perioada 1 iulie 2016 – 1 aprilie 2018, adică de când avea 10 ani, iar agresorii sexuali sunt din localităţile Zădăreni şi Felnac.

După descoperirea cazului de către autorităţi, băiatul, care acum are 12 ani, a beneficiat de consiliere psihologică şi de ajutor din partea Direcţiei pentru Protecţia Copilului Arad.