Arad: Doi „zombi”, ridicați din centrul Aradului, în câteva ore. Ce spun autoritățile

Doibărbați care prezentau comportamentul „zombie” cauzat de consumul drogului cunoscut ca „șoricioaca” au fost ridicați, luni, decătre Poliția Locală chiar dincentrul municipiului Arad, a anunțat, Primăria.

Un individ a fost imobilizat de polițiștii locali, la ora 12.30, în timp ce se oscila dezbrăcat în zona Palatului Administrativ. Bărbatul a fost determinat să se îmbrace și, ulterior, a fost transportat pentru îngrijiri medicale specifice la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Dată fiind starea vădită de surescitare a bărbatului și ținând cont de faptul că indiciile exterioare nu semnalau existența unui pericol la adresa vieții și integrității fizice a bărbatului, polițiștii locali au acționat operativ, transportându-l la spital cu automobilul de intervenție al Poliției Locale Arad.

Conducerea insituției spune că bărbatul este un client nou pentru Poliția Locală Arad, nefăcând parte din lista consumatorilor deja identificați în teren. Câteva ore mai târziu, individul a fost identificat de polițiștii locali din nou în zona centrală a orașului, respectivul aflându-se în afara oricărui pericol.

La 13.20, un alt echipaj de ordine publică al Poliției Locale a identificat un alt bărbat., aflat într-o stare similară, în Piața Avram Iancu. În cazul acestuia, este vorba de un cunoscut al POliției Locale Arad, identificat și îndepărtat de mai multe ori de pe domeniul public, în cursul acestui an. Pentru acesta, a fost chemată ambulanța, care l-a transportat la UPU, sub supravegherea polițiștilor locali.

Ce spune Poliția Locală Arad

Polițiștii locali își continuă eforturile de identificare, izolare în teren și gestionare preventivă/sancționatorie a consumatorilor de șoricioaică, atât în situațiile în care starea acestora reprezintă un pericol la adresa propriei vieți, cât și atunci când conduita lor se înscrie în competențele legale de păstrare a ordinii și liniștii publice. În măsura în care dialogul cu persoanele aflate în această situație care săvârșesc contravenții prevăzute de Legea 61/1991 relevă și aspecte ce exced competențelor DGPLA de menținere a ordinii publice, polițiștii locali vor continua să informeze imediat structurile MAI abilitate.