Carteade condoleanțe în memoria cunoscutului alpinist român, arădeanul Torok Zsolt, rămâne deschisă până la sfârșitului acestu an, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” dincentrul Aradului.

Primăria Municipiului Arad a anunțat, luni, că persoanele care doresc să lase un mesaj scris în această carte o pot face în holul principal al clădirii Teatrului Clasic până la finele acestui an.

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi alpinişti români la nivel mondial, Zsolt Török, a fost găsit decedat, sâmbătă 17 august, în Munţii Făgăraş, unde se antrena pentru o nouă expediție.

Ulterior el a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, ceea ce a permis ca înmormântarea să se desfășoare cu onoruri militare. Distincţia a fost înmânată soției sale, Laura Török, decătre Generalul Mihai Şomordolea, Consilier de Stat în Departamentul Securităţii Naţionale – Secretariat CSAT din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul şedinţei festive a Consiliului Local Municipal organizată cu ocazia Zilelor Aradului.

Torok Zsolt, care avea 45 de ani, era unul dintre cei mai apreciați alpiniști, care a realizat mai multe premiere naționale și mondiale, unele realizate împreună cu alpinistul Vlad Căpușan, cu care spunea mereu că face o echipă foarte bună, și cu care urma să plece într-o nouă expediție.

Arad: Micul Prinț, în ultima călătorie. Torok Zsolt, modestie, muncă, pasiune și o viață dedicată muntelui și semenilor

Arad: Mesaj emoționant din partea unuia dintre cei mai apropiați prieteni ai lui Torok Zsolt, alpinistul Vlad Căpușan. Zsolt spunea mereu despre Vlad că „fac o echipă foarte bună”

Arad: FOTO VIDEO Decorația post-mortem acordată cunoscutului alpinist Torok Zsolt a ajuns la Arad, adusă de către armată. Ședința festivă dedicată Zilei Aradului a debutat cu un moment dedicat lui Zsolt: După ce a vrut să ajungă la stele, a preferat să ajungă una

Arad: FOTO VIDEO „Micul Prinț”, cunoscutul alpinist Torok Zsolt, a plecat către stele cu onoruri militare, în prezența câtorva sute de persoane, unele venite din toată țara

Arad: Cunoscutul alpinist Torok Zsolt, decorat post-mortem de către președinele României, Klaus Iohannis, și va fi înmormântat, marți, cu onoruri militare

Arad: VIDEO Arădenii, despre Torok Zsolt: suntem afectați cu toții de pierderea aceasta, ne dăm seama de valoarea unui om doar atunci când îl pierdem, merita mult mai mult. Sicriul, lângă 2 cadouri speciale pe care Torok Zsolt le-a făcut Aradului