Arad: Donație importantă de carte, pentru Biblioteca Județeană din Arad, din colecția unui cunoscut om de cultură din vestul țării

O importantă donațiedecarte a ajuns la Biblioteca Județeană A.D.Xenopol din Arad.

Cărțile, care în majoritatea lor sunt scrise de către autori arădeni și cuprind inclusiv autografele autorităților, au fost donate decătre prof.Cezara Lăzărescu, director la Biblioteca Universității de Vest „Vasile Goldiș“ Arad. Volumele au făcut parte din biblioteca ce i-a aparținut soțului său, regretatul profesor dr. Dan Lăzărescu. Acesta a fost și angajat al biliotecii din Arad timp de aproape trei decenii și s-a dedicat cu pasiune și profesionalism muncii de bibliotecar, în special în ce privește cartea de patrimoniu.

Pe de altă parte, Dan Lăzărescu a fost un om de cultură foarte popular în mediile artistice arădene și nu numai, el participând la nenumărate vernisaje de expoziţii şi lansări de carte. Cu aceste prilejuri, artiștii plastici și autorii au fost prezentați cu multă dăruire marelui public şi cititorilor de literatură.

„Doresc și eu să mulțumesc pe această cale doamnei Cezara Lăzărescu, pentru generozitatea de care a dat dovadă prin aceată donație. Multe dintre volume au și semnăturile autorilor, fapt care mai adaugă ceva inedit la zestrea Bibliotecii Județene «Alexandru D. Xenopol» Arad”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Răzvan Cadar.

Biblioteca Județeană A.D. Xenopol este în subordinea Consiliului Județean Arad.

Sursa foto: Biblioteca Județeană A.D. Xenopol din Arad