Arad: Două amenzi de 29.000 de lei, pentru modul în care s-a făcut deszăpezirea pe drumurile județene din Arad

Compania care se ocupa de deszăpezirea drumurilor județene din ARAD a primit 2 amenzi pentru modul în care a intervenit.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei Arad, Lorena Radu, „polițiști din cadrul Secției 8 Rurală Săvârșin (respectiv PP Vărădia de Mureș și PP Petriș) au aplicat 2 sancțiuni contravenționale (în valoare de 14.500 de lei fiecare) societății comerciale responsabile cu deszăpezirea drumurilor”.

„Mai exact, a fost constatată de către colegi neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului pe timp de iarnă pe DJ 707C (tronsonul Julița-Slatina de Mureș) și DJ 707 (tronsonul Petriș-Obârșia)”, a mai declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad, Lorena Radu.

 

Conform unor informații, celor 2 drumuri erau pline de zăpadă.

O altă amendă, tot de 14.500 de lei, a fost aplicată aceleași companii și în cursul lunii decembrie 2018, tot pentru drumul județean 707 Petriș-Obârșia, dupăce nu a intervenit corespunzător.

Ce zic autoritățile 

Conform purtătorului de cuvânt al Consiliului Judeţean Arad, Andrei Ando, au fost monitorizate intervenţiile firmelor de deszăpezire care au câştigat licitaţiile, prezenţa utilajelor fiind urmărită prin GPS.

Adrei Ando a mai declarat că s-a constatat că utilajul de pe Juliţa-Mădrigeşti era ieşit în decor, ceea ce a determinat o pauză lungă în deszăpezirea drumului respectiv. A fost dislocat un alt utilaj, de la Lipova, care a intervenit în zonă.

Consiliul Judeţean Arad a dat ordin de echipare suplimentară pentru încă cinci utilaje cu lamă şi răspânditor, care să acţioneze din data de 16 ianuarie. Astfel, nivelul de echipare la nivelul judeţului Arad a ajuns la 24 de utilaje cu lamă, 15 încărcătoare şi cinci autogredere care intervin în caz de nevoie