Arad: Două locuri de lectură, în parcurile din centrul municipiului Arad. Multe jocuri și distracție pentru copii și tineri

Două locuri de lectură au fost deschise, vineri, în parcurile dincentrul Aradului, în cadrul proiectului „Biblioteca Estivală”, a anunțat Consiliul Județean Arad.

Astfel, arădenii, indiferent de vârstă, care doresc, pot acum să citească o carte, un ziar sau o revistă într-un mediu cu aer curat și relaxant. „Biblioteca Estivală”, care se adresează tuturor arădenilor, îndeamnă la poftă de viață, distracție și multe programe pentru copii și tineri.

Cele 2 puncte de împrumut funcționează în ParculCopiilor, în spatele Muzeului, și în Parcul Europa, de unde cititorii vor putea împrumuta cărți.

Cei mai mici vor avea parte de o mulțime de programe conexe și jocuri interactive, menite să facă și mai plăcută călătoria prin lumea minunată a cărților. Astfel, copiii vor putea participa la diferite jocuri colective și de dezvoltare a dexterității, la desenat pe asfalt, ateliere de pictură, improvizații și traduceri de povești.

De asemenea, vor fi organizate ateliere de lucru manual și de origami. Nu în ultimul rând, vor putea asculta povești și participa la jocul «Scaunele muzicale».

Proiectul este susținut de Biblioteca Județeană A. D. Xenopol.

Sursa foto: Consiliul Județean Arad