Arad: Căutările deținutului de la Penitenciarul Arad, care a evadat dintr-un punct de lucru din Timișoara, continuă și în cursul nopții

Căutăriledeținutuluicare a evadat, vineri, de la un punct de lucru din centrul municipiului Timișoara, continuă și în cursul nopții și se vor opri abia în momentul în care bărbatul, care se afla în custodia Penitenciarului din Arad, va fi găsit.

Deținutul, care muncea în contrucții, a evadat dintr-un punct de lucru extern al Penitenciarului din Arad.

Conform Peniteciarului, „vineri, în jurul orei 13 00, s-a constatat că deţinutul ION MURARIU, în vârstă de 41 de ani, condamnat definitiv la 4 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, a părăsit punctul de lucru. Bărbatul se află în în regim semideschis.

La momentul părăsirii punctului de lucru, deţinutul era îmbracat cu tricou albastru, bluză neagră, pantaloni gri-verzui, şapcă neagră, rucsac negru cu litera M pe el şi era tuns capac.

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse mai multe măsuri, printre care blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare, precum şi cooperarea cu polițiștii, jandarmii și polițiștii de frontieră din Arad și Timiș.

Părăsirea fără autorizare a punctului de lucru este asimilată infracţiunii de evadare și se pedepsește cu închisoare de la șase luni la trei ani.

Pentru orice informaţie cu privire la deținut, oamenii sunt rugați să sune la 112 sau la Penitenciarul Arad.

Sursa foto: Penitenciarul Arad