Arad: Două mame, cercetate penal pentru modul în care au încercat să-și scoată copiii minori din țară. Polițiștii de frontieră au intervenit imediat

Douămame sunt cerectate penal după ce au încercat să își scoată ilegal copii minori din țară prin punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad.

ARADCU 00 MINORI POLITIA DE FRONTIERA MI19FEB

Arad: Arad: Două mame, cercetate penal pentru modul în care au încercat să-și scoată copiii minori din țară. Polițiștii de frontieră au intervenit imediat Douămame sunt cerectate penal după ce au încercat să își scoată ilegal copii minori din țară prin punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad.https://realitateadearad.net/index.php/2020/02/19/arad-doua-mame-cercetate-penal-pentru-modul-in-care-au-incercat-sa-si-scoata-copiii-minori-din-tara-politistii-de-frontiera-au-intervenit-imediat/#arad #nădlac #autostradă #polițiadefrontieră

Publicată de Realitatea De Arad pe Miercuri, 19 februarie 2020

Conform purtătorului decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, o minoră de 15 ani a fost descoperită ascunsă printre bagaje, în compartimentul de marfă al unui microbuz. În mașină călătoreau legal mai multe persoane, printre care și mama fetei.
La cercetări, mama minorei a declarat că a recurs la această metodă pentru că nu deţinea procură notarială din partea tatălui pentru a călători cu minora în afara ţării.

O jumătate de oră mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară o femeie, cetăţean român, în vârstă de 37 de ani, care călătorea ca pasager într-un autocar înmatriculat în România. Aceasta era însoţită de fiul ei, tot cetăţean român, în vârstă de 17 ani, ambii cu domiciliul pe raza judeţului Argeş. La controlul de frontieră, femeia a prezentat pentru minor o procură notarială care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale uneia autentice, aceasta fiind falsă. Femeia a declarat că a primit procura notarială de la tatăl minorului, neştiind că este falsă.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor 4 persoane pe care, în funcție de cazul fiecăreia, le anchetează pentru mai multe infracțiuni, printre care tentativă și complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, uz de fals, complicitate la fals, precum şi participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.