Două stații de epurare a apelor, finalizate după 8 ani, ca urmare a unei investiții de 33 de milioane de lei. Este vorba despre noile staţii de epurare a apelor din oraşele Sântana şi Curtici, la care lucrările de proiectare şi execuţie au început în decembrie 2011.

Reprezentanţii Companiei de Apă Arad au anunţat, miercuri, că a avut loc recepţia finală a contractului „Staţii de epurare noi în Curtici şi Sântana şi colector de transfer ape uzate aferent”.

Contractul, care a fost semnat în urmă cu circa opt ani, a fost unul de tip proiectare şi execuţie a construcţiilor, incluzând furnizarea şi montarea echipamentelor.

„Prin acest contract au fost construite două staţii de epurare noi: una în oraşul Curtici, proiectată pentru o capacitate de 15.000 persoane echivalente, la un debit mediu zilnic de 2.996 metri cubi, şi una în oraşul Sântana, proiectată pentru o capacitate de 14.000 persoane echivalente, la un debit mediu zilnic de 2.252 metri cubi”, se arată într-un comunicat de presă al Companiei de Apă Arad.

Valoarea totală a investiţiei este de 33.432.386 lei, iar 90% din sumă a fost asigurată de Uniunea Europeană, din Fondul de Coeziune, în timp ce diferenţa a fost acoperită de Compania de Apă.