Arad: Droguri de mare risc introduse în țară prin punctul de trecere a frontirei Nădlac au dus la arestarea preventivă a 4 bărbați

Droguridemare risc introduse în țară prin punctul de trecere a frontirei Nădlac, din județul Arad, au dus la arestarea preventivă a 4 bărbați implicați în traficul cu droguri, informează DIICOT.

Cazul este instrumentat decătre polițiștii și procurorii DIICOT din Mehedinți.

Conform DIICOT, unul dintre bărbați a introdus pe teritoriul României, prin punctul de trecere a frontierei de stat din localitatea Nădlac, jud. Arad, droguri de mare risc, pe care le-a predat către 2 inculpaţi în parcarea unui restaurant de pe raza municipiului Drobeta-Turnu Severin. Ulterior, același bărbat le-a mai dat celor 2 un alt colet cu 250 de grame de cocaină şi 102 grame de cannabis, produse stupefiante ce urmau a fi comercializate către consumatorii de pe raza judeţului Mehedinţi.

Procurorii DIICOT au efectuat 5 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Drobeta-Turnu Severin, ocazie cu care au fost ridicate sumele de 5.400 de lei şi 450 de euro, 2 cântare electronice, un laptop, un card de memorie, 11 telefoane mobile şi cartele SIM, precum şi materiale pirotehnice.

Cei 4 bărbați sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc şi de mare risc, fără drept şi introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de mare risc, fără drept.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Mehedinţi şi a jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.