Arad: Dublă lansare de carte, miercuri, la Biblioteca Județeană A.D. Xenopol din Arad

O dublă lansare decarte are loc miercuri, 26 iunie la Biblioteca Județeană A.D. Xenopol din Arad.

Cu începere de la ora 16.00, în sala „Centenar” a bibliotecii va avea loc primul eveniment, la care protagonistă va fi Eugenia Nichici. Născută în comuna arădeană Șiria și stabilită în Italia de ani buni, Eugenia Nichici se întoarce acasă nu doar în vizită, ci și pentru a prezenta propriile „Reflecții” adunate într-un volum omonim.

Este cel de-al doilea apărut la Editura arădeană „Mirador” în anul 2018, după volumul ”Jocul dragostei”, editat în 2013. „Reflecții 2” va fi prezentat de profesorul Constantin Deheleanu, editorul Ioan Matiuț și poetul Vasile Dan.

Cel de-al doilea eveniment îl are ca protagonist pe Ionel Sporea (Noel I S), poet, prozator și eseist, care își va lansa, de la ora 18.00, în Sala „Astra”, romanul „Iubiri nesfârșite… Pe lacrimi de plumb”, ce va fi prezentat de dr. Doru Sinaci.

Valorificare a unei extraordinare experiențe de viață a autorului, marcată de realizări în literatură, sport și profesie, romanul îl are ca personaj principal pe Manuel Mănescu, un român emigrat de peste 20 de ani în Florida. Un accident de mașină, care îl aduce la un pas de moarte, îi schimbă acestuia în totalitate viața, care se va transforma într-o sarabandă de întâlniri, iubiri și despărțiri. Un roman care, așa cum mărturisește autorul „scoate în evidență trăiri și povești de dragoste extraordinare, dar cu finaluri dramatice! Capitole în care ne arată că iubirea nu are «nici vârstă, nici limite, nici prejudecăți», dar că trebuie să ținem cont și de ceea ce ne-a hărăzit… Destinul fiecăruia dintre noi. Povestea spusă este în mare parte o «realitate existențială» trăită cu-adevărat de acest personaj”, spun organizatorii despre această carte.