Arad: E.U.&REFERENDUM Câte persoane sunt așteptate la vot în județul Arad

389.210 persoane cu drept de vot sunt așteptate ca să voteze la alegerile europarlamentare și referendum în județul Arad. Acesta este numărul total de alegători din Județul Arad comunicat de Autoritatea Electorală Permanentă.

Conform prefectului de Arad, Florentina Horgea, au fost tipărite câte 428.197 buletine de vot pentru fiecare din cele trei tipuri ce pot fi utilizate în scrutinul din 26 mai, inclusiv rezerva de 10% și buletinele anulate ce vor fi afișate la sediile secțiilor de votare.

5 votanți speciali

Printre persoanele de pe listele electorale permanente se află 5 cetățeni din țări ale Uniunii Europene, cu reședința sau dominiciliul în județul Arad, care și-au manifestat intenția de a vota la alegerile europarlamentare. Conform legii, ei aveau obligația ca în termen de 60 de zile înainte de alegeri să se înregistreze pe liste suplimentare, la primăriile pe raza cărora locuiesc.

Conform Biroului Electoral Județean Arad, „doi dintre cetăţenii comunitari înscrişi pe listele speciale pentru a participa la vot sunt din municipiul Arad, iar trei sunt din localităţile Ghioroc, Macea şi Ineu”.

Ei vor putea vota doar la alegerile europarlamentare, însă nu și la referendum. Cetăţenii comunitari nu sunt obligaţi să voteze dacă au solicitat înscrierea pe lista electorală specială, iar cei care părăsesc România nu trebuie să ceară eliminarea de pe listă.

Câteva sute de angajați M.A.I., la paza secțiilor de votare

În județ există 437 secții de votare, dintre care 115 secții sunt în municipiul Arad.

Paza tuturor secțiilor este asigurată de angajați ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Prefectul Florentina Horgea: Îmi exprim speranța că nu vor exista incidente

Prefectul Florentina Horgea spune că speră că nu vor exista incidente și că toți alegătorii sau reprezentanții competitorilor electorali vor da dovadă de corectitudine și bună credință.

Orice problemă întâmpinată poate fi sesizată la numărul unic de urgență 112, ori direct patrulelor de polițiști sau jandarmi, sesizarea urmând să fie verificată și soluționată în mod operativ dacă obiectul ei se va afla în sfera de competență a structurilor Ministerului Afacerilor Interne, a mai declarat prefectul Județului Arad, Florentina Horgea.