Un proiect de educație cinematografică pentru elevi și profesori a fost lansat decătre Primăria municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură.

Proiectul educațional FilmEdu este gândit ca un proiect de educație prin cinematografie și este destinat elevilor și profesorilor din municipiul Arad.

În perioada septembrie 2018-iunie 2019 elevii cu vârste între 7 și 18 ani, precum și profesorii vor putea viziona filme la cinematografele din municipil Arad redeschise în urmă cu un an de zile cu sprijinul municipalității arădene.

Conform autorităţilor locale, cinematograful este un instrument de cunoaștere și de dezvoltare foarte util și eficient, motiv pentru care proiectul se va bucura de interes din partea celor vizați. De altfel, la baza deciziei de a demara acest proiect a stat numărul mare de tineri care au participat la proiecțiile destinate acestei categorii.

Proiectul a fost lansat la Cinema Grădiște iar la prima proeicție de film au partiicpat 260 de elevi ai Școlii generale „Aron Ctrouș“.

Într-o primă fază, de aceste proiecții speciale vor benefica în regim gratuit peste 1000 de elevi, iar în acest sens municipalitatea arădeană a încheiat acorduri de parteneriat cu școlile care se află în vecinătatea celor două cinematografe arădene: Şcoala Gimnazială „Aron Cotruş”, respectiv și Liceul Sportiv, clasele din cartieul Gai.

Proiectul pilot va fi extins prin inițierea unor colaborări și cu alte școli din municipiul Arad.