Arad: Europarlamentarul Vlad Botoș, președintele USR Arad, cere Guvernului să redeschidă fabrica de seringi de unică folosinţă Sanevit din Arad, închisă de mai mulţi ani

Europarlamentarul Vlad Botoș, care este și președintele USR Arad, a declarat miercuri că a trimis o scrisoare miniştrilor Sănătăţii şi Economiei, în care propune utilizarea facilităţilor fabricii de seringi de unică folosinţă Sanevit din Arad, închisă de mai mulţi ani, pentru producerea materialelor medicale necesare în contextul pandemiei de coronavirus.

Vlad Botoș spune că a cerut Guvernului ca Statul Român să-şi asume în aceste momente posibilitatea ca fabrica SC Sanevit 2003 SA Arad să reînceapă producţia de seringi şi ace medicale de unică folosinţă sau, în măsura în care se poate adapta, pentru confecţionarea altor materiale şi produse medico-sanitare.

Proprietarul fabricii este reprezentat de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. Mai mult, Vlad Botoș, susține că din informaţiile pe care le deţine, statul este unic acţionar şi deţine 100% din capitalul social al SC Sanevit 2003 SA Arad.

Momentele de criză cer măsuri excepţionale, iar acum ar fi un bun prilej pentru a reîncepe această producţie în Arad, a mai declarat Vlad Botoș.