Arad: Explozia unui cauciuc, cauza răsturnării celor 2 microbuze cu 9 persoane, pe autostrada Arad-Timișoara

Accident spectaculos, joi, pe autostrada Arad-Timișoara. 2 microbuze în care se aflau 9 persoane s-au răsturnat pe carosabil. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, doar șoferul primind îngrijiri medicale la fața locului.

Accidentul a avut loc pe sensul de mers Timișoara-Arad, la km 530, pe raza comunei Șagu din județul Arad. Un microbuz în care se aflau 9 persoane tracta o semiremorcă pe care se afla un microbuz de marfă. Cele 2 microbuze au numere de Caraș-Severin.

Primele informații arată că microbuzul care se alfa pe roți ar fi avut o explozie la un cauciuc, moment în care șoferul a pierdut controlul asupra volanului și a acroșat o altă mașină care circula în lateralul acestuia.

În urma evenimentului, cele 2 microbuze s-au răsturnat pe carosabil, circulația în zonă fiind blocată complet câteva zeci de minute.

Ținând cont de numărul mare de persoane implicate, la fața locului s-au deplasat ehipaje mărite de pompieri, inclusiv cu descarceare și elicopterul SMURD, dar din fericire nu au fost nevoiete să intervină.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri, medici SMURD și polițiști.

Din fericire, niciuna dintre cele 9 persoane nu a avut nevoie să fie transportată la spital, doar șoferul primind îngrijiri medicale la fața locului.

O vreme s-a circulat exclusiv pe banda de urgență. Pentru că s-au așteptat utilaje care să ridice microbuzele răsturnate, în zonă s-a circulat o vreme pe o singură bandă, polițiștii semnalizând corespunzător circulația.