Arad: Fetița de 2 ani, grav rănită în incendiul care i-a cuprins casa, este în stare critică în continuare. Ce spun medicii din București

Copilade 2 ani din orașul Pecica, județul Arad, care a fost grav rănită în incendiul care a cuprins casa în care se afla, este în stare critică în continuare.

Conform purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” Bucureşti, dr. Raluca Alexandru, fetiţa de doi ani se află sub terapie intensivă, conectată la aparate.

„Copilul a sosit la noi în stare foarte gravă, dezechilibrat hemodinamic, cu severe probleme respiratorii. În acest moment, fetiţa are complicaţii respiratorii, hepatice şi digestive şi este intubată, ventilată mecanic. Nu ar putea respira fără aparate, plămânii sunt foarte afectaţi de fumul toxic şi aerul fierbinte inspirate. Prognosticul este unul rezervat, avându-se în vedere complicaţiile suferite şi vârsta fragedă”, a mai declarat medicul Raluca Alexandru.

Referitor la familia fetiţei, primarul orașului Pecica, Petru Antal, a declaratcă este una numeroasă, cu şapte copii şi cu mari probleme materiale, astfel că de-a lungul anilor a fost ajutată de administraţia locală.

Incendiul a izbucnit joi după-amiază într-o casă din Pecica, iar în camera afectată se aflau trei copii. Doi copii, care sunt mai mari, au reuşit să iasă, în timp ce fetiţa de doi ani a fost scoasă după câteva minute de către părinţi, care se aflau în curte. Ea a fost transportată cu elicopterul SMURD la unitatea medicală din Bucureşti, având arsuri de gradele II şi III pe 60% din suprafaţa corpului.

Ulterior, pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de copii, care s-au jucat cu focul în casă. Flăcările au cuprins hainele de pe fetiţa de doi ani, iar apoi canapeaua şi mobilierul din cameră, dar şi acoperişul casei.

Sursa foto: arhivă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad