Arad: Focar de infecție în apropierea unui mare liceu din Arad. Rromi din Sălaj și Satu Mare, cu 10 copii, s-au făcut stăpâni peste o casă care nu le aparține. A intervenit Poliția Locală Arad

Un adevărat focar de infencție a fost descoperit, luni, decătre polițiștii locali din Arad în apropierea Liceului Teoretic „Adam Műller Guttenbrunn” din municipiul Arad, mai multe persoane care ocupau ilegal o clădire fiind evacuate.

Polițiștii locali au descins la imobilul situat pe Calea Timişoarei nr. 69 unde mai multe persoane provenind din județele Sălaj și Satu Mare s-au stabilit fără forme legale, de câteva luni.

În casă trăiau în condiții insalubre, circa 20 de oameni, dintre care 10 copii. În timp ce adulţii au fost îndrumaţi spre Adăpostul de Noapte de pe Calea 6 Vânători, copiilor li s-a recomandat Centrul de primire minori, însă niciuna dintre propuneri nu a fost agreată de cei în cauză.

În ultima lună, poliţiştii locali au monitorizat permanent zona după ce au fost sesizaţi că imobilul din proximitatea Liceului Teoretic „Adam Műller Guttenbrunn” se transformase într-un adevărat focar de infecție, prezentând un real pericol pentru integritatea fizică a elevilor.

În momentul de față, poliţiştii locali încearcă să ia legătura cu proprietarul clădirii, un cetățean stabilit în străinătate. Acesta va trebui să salubrizeze locaţia şi să o securizeze astfel încât persoanele fără adăpost să nu mai intre aici.