Arad: Focarele de pestă porcină africană la porci mistreți continuă în Arad: 59 de cazuri la mistreți

Focarele de pestă porcină africană continuă să existe în județul Arad.

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat, marți, că în județul Arad mai există 59 de cazuri la mistreţi.

Este vorba despre cazuri confirmate anul trecut.

Conform DSV Arad, cu toate că în acest an nu au fost confirmate cazuri noi, în cazul porcilor mistreți focarele pot fi închise abia după 1 an de zile.

Județul Arad a fost afectat de pesta porcină africană și în gospodăriile oamenilor, însă în aceste cazuri focarele au fost închise.

La nivel național, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în prezent în 267 de localităţi, din 26 de judeţe, cu un număr de 619 focare (dintre care 7 focare în exploataţii comerciale şi 2 focare în exploataţii de tip A), iar în alte 10 judeţe au fost diagnosticate doar cazuri la mistreţi, conform datelor transmise de Autoritatea Naţională, Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017, şi până în prezent au fost eliminaţi 577.071 de porci afectaţi de boală şi au fost diagnosticate 2.765 de cazuri la mistreţi. În total au fost stinse 2.347 de focare.