Arad: FOTO AUDIO Momentul în care s-a pornit nocturna stadionului UTA Francisc Neuman din Arad

Instalația de nocturnă a stadionului UTA Francis Neuman din municipiul Arad a intrat în teste, miercuri seara, a anunțat primarul municipiului Arad Călin Bibarț.

S-au efectuat probele la instalatia de nocturna de la stadionul UTA. Mai avem de facut reglajele necesare pentru ca…

Publicată de Calin Bibart pe Miercuri, 16 octombrie 2019

Edilul a scris pe contul său de Facebook că „s-au efectuat probele la instalația de nocturnă de la stadionul UTA. Mai avem de făcut reglajele necesare pentru ca instalația să poată îndeplini cerințele impuse pentru televizarea meciurilor. Vom avea un stadion cochet șfrumos #pentruArad!”.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos ce spune primarul municipiului Arad. Călin Bibarț, despre investiție.

Stadionul, construit de baron tot după modelul stadionului Arsenal din Londra, a fost demolat în cea mai mare parte pentru a face loc unei arene moderne.

Arena sportivă costă 32.733.275 lei, cu TVA, din bugetul primăriei. Lucrările au început în 2014, iar autorităţile speraseră ca primele meciuri să aibă prin în toamna anului 2017, în vreme ce inaugurarea era anunţată pentru mijlocul anului 2018, însă, din diverse motive, de atunci au avut loc mai multe amânări, iar noul termen arată că arena ar trebui să fie gata pe la mijlocul anului 2020.

Noul stadion Francisc Neumann va avea 12.700 de locuri, toate acoperite, restaurant, hotel şi muzeu, şi se va ridica la categoria întâia de acreditare a FRF şi pentru categoria a doua în strcutura de aceditare UEFA.

Sursa foto: Călin Bibarț Facebook