Arad: 2 cercetători de vârf din domeniul electronicii și cel al inteligenței artificiale, Doctor Honoris Causa al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad

2cercetătoride vârf din domeniul electronicii și cel al inteligenței artificiale au devenit membrii au comunității Universității Aurel Vlaicu (UAV) din Arad, dupăce au primit titlul de Doctor Honoris Causa al universității de stat din Arad.

Este vorba despre Prof. Ing. Mircea Aurel Ciugudean, profesor la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universității „Politehnica” din Timişoara, și Prof. Ing. Lakhmi C. Jain, o personalitate remarcabilă a comunității științifice internaționale.

Ceremonia de acordarea a celor două titluri de Doctor Honoris Causa a avut loc în cadrul celei de-a 3a ediții a Conferinței Internaționale în domeniul inteligenței artificiale, VTCA 2019, care reunește la Arad specialiști din întreaga lume.

Ce îi recomandă pe cei 2 profesori

Prof. Ing. Mircea Aurel Ciugudean, profesor la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universității „Politehnica” din Timişoara, a primit înalta distincție pentru cariera sa științifică și academică de excepție care i-a adus recunoaștere națională și internațională. Prof.Ciugudean a descoperit 65 noi circuite electronice, șase dintre ele fiind deja brevetate, și a contribuit prin lucrările sale la dezvoltarea domeniilor de studiu precum sisteme integrate, circuite electronice, cicuite integrate analogice etc.

Prof. Ing. Lakhmi C. Jain este o personalitate remarcabilă a comunității științifice internaționale. Perseverent, cu o putere de muncă ieșită din comun și devotat pasiunii sale pentru electronică, tehnică de calcul și inteligență artificială, domnia sa a reușit să-și construiască o carieră academică de excepţie de unanimă recunoaștere internațională.

„Suntem onorați că cei doi invitați speciali au acceptat invitația noastră de a face parte din comunitatea academică a UAV. Suntem convinși că împreună vor dezvolta noi proiecte benefice universității noastre și Aradului”, a declarat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.