Arad: FOTO Pădure de lângă DN7, din județul Arad, cuprinsă de un incendiu, salvată de către pompieri. 11 incendii de vegetație uscată, într-o săptămână

Pompierii din Arad atenționează, sâmbătă, din nou, populația cu privire la curățarea terenurilor de vegetație uscară, resturi vegetale sau alte deșeuri prin incendiere.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoatului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad, maior George Pleșca, „în cursul acestei săptămâni, subunitățile de intervenție ale ISU ARAD au fost solicitate pentru stingerea unui număr de 11 incendii de vegetație usacată sau resturi vegetale, cu suprafețe cuprinse între 100 mp și 3 ha”.

„Astăzi (sâmbătă -n.r.) doar intervenția rapidă și profesionistă a Secției de Pompieri Bârzava, a salvat pădurea din zona localității Conop, de lângă DN 7. Din fericire fumul nu a încurcat traficul și nu s-au produs alte situații de urgență”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoatului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Pompierii atenționează populația că incedierea terenurilor se poate doar în anumite condiții extrem de stricte de siguranță.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad