Arad: AUDIO FOTO VIDEO 20 de migranți, ascunși în 6 lăzi de placaj, ca să iasă ilegal din România

20 demigranți cu vârsta cuprinsă între 15 și 37 de ani au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră de la Nădlac 1, de pe DN7, în șase lăzi de placaj, când încercau să iasă ilegal din țară într-un microbuz de marfă.

ARADCU 00 MIGRANTI POLITIA DE FRONTIERA ARAD SA26OCT

20 demigranți cu vârsta cuprinsă între 15 și 37 de ani au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră de la Nădlac 1, de pe DN7, în șase lăzi de placaj, când încercau să iasă ilegal din țară într-un microbuz de marfă. Ascultă în linkul de mai jos ce declară purtătorul decuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar-șef Laura Beatrice Bondar, despre întegul caz.

Publicată de Realitatea De Arad pe Sâmbătă, 26 octombrie 2019

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar-șef Laura Beatrice Bondar, la volanul mașinii cu numere de România se afla un cetățean român, care conform documentelor de însoţire, transporta paleți din România, cu destinaţia Austria.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului decuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar-șef Laura Beatrice Bondar.

În urma analizei de risc, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul acestuia au fost descoperite ascunse în 6 lăzi din placaj, douăzeci de persoane.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Iran, Afganistan, Irak, Somalia și India, 12 bărbaţi, 3 femei și 5 copii, toții adulții având vârste cuprinse între 18 şi 39 de ani, iar minorii între 15 și 17 ani. Cu toții intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Cetățenii străini sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar șoferul român pentru trafic de migranți.