Arad: FOTO VIDEO Ce le transmite premierul demis Viorica Dăncilă parlamentarilor PSD care ar putea fi tentați să trădeze partidul la votul viitorului Guvern

Preşedintele PSD, premierul demis Viorica Dăncilă, a declarat, sâmbătă, în judeţul Arad, că „trădătorii” din PSD care vor participa, luni, la votul din Parlament pentru Guvernul Orban, „a doua zi să meargă în partidul „foarfecă” şi să nu mai fie alături de social-democraţi”.

Prezentă în orașul Pâncota, Viorica Dăncilă a fost întrebată de jurnalişti ce crede că se va întâmpla luni, când ar trebui să fie votat noul guvern. Dăncilă a spus că „în mod normal trebuie să nu existe cvorum”.

„Cei care au dărâmat acest guverm, cei şase lideri politici în frunte cu candidatul Iohannis, trebuie să asigure cvorumul pentru trecerea acestui guvern. Nu facem acest lucru pentru că nu vrem să vină un nou guvern sau pentru că vrem să ţinem de scaune, aşa cum spun unii. Nu putem să girăm un program de guvernare care este un program al austerităţii, îndreptat împotriva oamenilor, care se bazează din nou pe tăieri de salarii, pe comasarea de spitale, pe privatizarea unor companii de stat. PSD nu va gira acest program”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Premierul demis a fost întrebat cum se va asigura că nu va exista cvorum, şi a admis că vor fi şi „trădători”.

„Nu vom fi prezenţi în sală. Parlamentarii nu vor fi în sală (cei ai PSD – n.r.). Bineînţeles că sunt şi trădători, şi am văzut, dar cum vor merge la vot, a doua zi să meargă în partidul „foarfecă” şi să nu mai fie alături de social-democraţi, pentru că este clar că nu au niciun ataşament pentru acest partid”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Dăncilă a adăugat că „fiecare deputat, fiecare senator, indiferent de partidul din care face parte, trebuie să îşi asume, luni, faptul că votează sau girează un program împotriva românilor”.

„Cred că primarii din fiecare judeţ trebuie să îi întrebe pe parlamentari de ce s-au poziţionat împotriva lor, oamenii, pensionarii, trebuie să îi întrebe pe parlamentari, indiferent de culoarea politică, de ce vor îngheţarea pensiilor, bugetarii, de ce vor să disponibilizeze sau să reducă salariile”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă este, sâmbătă, în județul Arad, unde vizitează orașul Pâncota, comuna Păuliș, iar în municipiu, merge la Catedrala Arhipiscopală Ortodoxă Nouă, de la Podgoria și are întâlniri cu membrii PSD și mediul de afaceri.